fredag 26 oktober 2012Edzard Ernst(En före  detta professor)

E. Ernst är en "CSI fellow"(http://www.csicop.org/about/csi_fellows_and_staff/), och det är nog endast medlemmar själva i "skeptiker-rörelsen som ser det som något positivt med det. Det umgänget man hamnar i där är inget att stå efter, om man värdesätter oberoende vetenskap(CSI låtsas att han fortfarande är professor). Som vi vet finns det de som betalas av företag för att blogga(http://blog.svd.se/ennartshalsa/2014/03/10/mia-skaringer-det-ar-en-slags-sellout/), så ingen blir väl förvånad om Ernst visar sig var en betald bloggare. Tvärtom skulle jag vilja säga.Tidigare var han professor i alternativ medicin. Men universitetet( Universitetet i Exeter GB) tröttnade på att förknippas med hans verksamhet, och han erbjöds sluta i förtid, annars skulle enheten i fråga läggas ned.

En svensk forskare som skrivit lite om E. Ernsts forskning:      http://roberthahn.nu/2011/11/27/hans-iwan-bratt-edzard-ernst-och-arets-forvillare/

 Stephen Perl skriver underhållande om E. Ernst: 
(Dr. Stephen Perle is a Professor of Clinical Sciences at the University of Bridgeport College of Chiropractic. He is the ethics columnist for Dynamic Chiropractic and for the American Chiropractic Association's ACANews. He teaches post graduate programs for New York Chiropractic College and is a..). 

Vill man ha lite lättsam kritik av Ernst, så är nedanstående länkar passande:
E Ernst har ingen utbildning i kiropraktik även om han ibland gett sken av det. Men några bevis för dylikt har han inte presterat. 

. The definition of quack from the Oxford Dictionary:

"noun
“a person who dishonestly claims to have special knowledge and skill in some field, typically medicine”: "

Så hur är det när E. Ernst uttalar sig om kiropraktik?


Här är lite kritik  av E. Ernst skriverier:
Det finns mer för den intresserade. Det här är bara att hastigt urval.

E.E. finns också med i ACSH jippot : "ISM"    http://www.scienceinmedicine.org/fellows/
ISM  propagerar bland annat för att man skall hälla fluorid i dricksvattnet. Som synes så är de flesta
"ledande skeptikerna" med i ISM.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar